Ostali sportovi

Mnoge jeftine avio kompanije su odlična prilika za pristupačan odmor. Možete putovati na lokacije svojih snova, ali morate uzeti u obzir granice količine prtljaga – i njegove dimenzije.

Obično možete besplatno ponijeti ručni prtljag sa sobom kada kupite avionsku kartu. Ručni prtljag je dakle torba ili ranac koji nosite sa sobom u avion i čuvate ispod sjedišta ispred vas. Uz doplatu u avion možete unijeti i još jedan veći ručni prtljag, koji možete da odložite u prostor iznad sjedišta.

Pored poštovanja mjera bezbjednosti prilikom pakovanja ručnog prtljaga, morate uzeti u obzir i da je on odgovarajućih dimenzija. Da bismo vam olakšali posao, pregledali smo ograničenja za prtljag popularnih niskobudžetnih avioprevoznika i naš asortiman različitih rančeva koje možete bezbrižno ponijeti u avion.

Dimenzije ručnog prtljaga u popularnim niskobudžetnim avio kompanijama

Niskobudžetne avio-kompanije, koje nam danas omogućavaju da letimo u različite djelove svijeta, sve su popularniji izbor za kratak odmor. Putnicima nude jeftine avionske karte, ali u većini slučajeva možete putovati samo ručnim prtljagom.

S obzirom da je prostor za prtljag u kabini ograničen u većini aviona i da varira između od aviona do aviona, niskobudžetni prevoznici takođe imaju različita ograničenja u pogledu veličine ručnog prtljaga. Hajde da pogledamo dimenzije ručne prtljage nekih od najpopularnijih:

  • Ryanair: 40 x 20 x 25 cm
  • Wizz Air, Volotea, Vueling: 40 x 30 x 20 cm
  • EasyJet: 45 x 36 x 20 cm
  • Pegasus: 40 x 30 x 15 cm

Najbolji rančevi koje možeš da poneseš na let

Ako to još niste uradili, obavezno prije putovanja provjerite da li vaš ranac ili torba odgovaraju dimenzijama izabrane avio kompanije. Na taj način ćete i dalje imati dovoljno vremena da nabavite novi. Da bismo vam olakšali kupovinu, pregledali smo asortiman rančeva u INTERSPORT prodavnicama koje možete ponijeti sa sobom u avion.

Adidas Prime Backpack (40 x 28 x 13 cm)
To je ranac za sport i rekreaciju, ali zahvaljujući njegovoj praktičnoj veličini, možete ga ponijeti sa sobom u avione svih pomenutih niskotarifnih prevoznika, osim Ryanair-a.
Ima glavni džep za odjeću. Pored toga, ima podstavljenu pregradu za laptop, dodatni džep za odlaganje sitnica i dva bočna džepa za flašu i druge sitnice. Ranac je dostupan u crnoj boji.
Adidas W FARM Rio Prime Backpack i adidas Lounge Prime Backpack

Riječ je o dva ranca koja imaju iste dimenzije kao i pomenuti Adidas Prime ranac, a slični su mu i po svom dizajnu.

Adidas x FARM Rio Prime ranac je deo kolekcije FARM Rio i impresionira sve žene svojim atraktivnim grafičkim printom. Adidas Lounge Prime ranac je prostran i napravljen od prirodnih materijala.
Jack Wolfskin Ancona (40 x 24 x 20 cm)
Jack Wolfskin Ancona je manji ženski ranac, ali i dalje dovoljno prostran za skladištenje osnovnih stvari. Moći ćete da ponesete ranac sa sobom na niskobudžetne letove Ryanair, Wizz Air, Volotea, Vueling i EasyJet.
Ranac ima nekoliko džepova koji vam omogućavaju da se pakujete organizovano. Pored toga, ima i ženstveni dizajn i leđa prilagođena ženama, što vam omogućava da ga lakše i udobnije nosite.

McKinley I Faro 15l (44 x 25 x 14 cm)

McKinley I Faro 15 je manji ranac, ali i dalje dovoljno prostran za skladištenje osnovnih stvari. Moći ćete da ponesete ranac sa sobom na niskobudžetne letove Rianair, Vizz Air, Volotea, Vueling i EasiJet.

Ima glavni odeljak, a sa strane se nalaze posebni džepovi za flaše. Na prednjoj strani je još jedan manji džep sa patent zatvaračem. Podstavljene trake za leđa i ramena pružaju udobnost tokom nošenja. Ranac je napravljen od najmanje tri reciklirane boce, što pomaže u očuvanju životne sredine.

Izborom jednog od navedenih rančeva moći ćete ove godine bezbrižno na aerodrom – pa bar o dimenzijama vašeg ručnog prtljaga ne morate da brinete… 🙂

Ovdje možete pronaći još rančeva za svoje buduće avanture.